IMG 20160506 WA0004 

15 de maig de 2016 Pobles Dempeus. Construïm sobiranies. #GlobalDebout

El 15 de maig de 2011 manifestacions massives van recórrer els carrers de desenes de ciutats de l’estat espanyol. Vam ocupar carrers, places i vam comprovar que no estàvem soles.

A aquest despertar col·lectiu va seguir la presa de consciència global i l’augment de les lluites que es va manifestar en forma d’assemblees de barri i col·lectius en lluita per la sanitat, l’educació, les pensions, l’habitatge, etc.

El 15 octubre 2011 ciutats de 90 països van participar en la protesta per un canvi global. Moltes protestes s’han succeït des de llavors.

Moviments com YoSoy132 a Mèxic, Occupy Wall Street als Estats Units, o el més recent Nuit Debout a França.

Des de les primaveres àrabs fins a les protestes al Brasil, som milions de persones que denunciem la tirania que patim, som el 99%, i seguim lluitant.

5 anys més tard el moviment de les places ha ressorgit a França amb #NuitDebout. Des del 31 de març, la Plaça de la República està ocupada per fer escoltar la veu de la protesta. La lluita, tant a França com aquí, va més enllà de la reforma laboral: és tot un sistema que volem repensar i crear juntes.

L’explosió #NuitDebout representa un nou impuls en la lluita mundial contra la dictadura de les finances, l’explotació de les persones i la destrucció del medi ambient. Aquesta lluita no només la lliura Europa, Canadà o els Estats Units, sinó a tots els pobles. Per això l’assemblea de la Plaça de la República ha convocat a tota la gent senzilla a construir un futur digne per a tothom.

Nuit Debout ha fet una crida a tots els pobles d’Europa i del món, per ocupar l’espai públic i organitzar un nou cicle de lluita per la democràcia. Des de Barcelona hem respost, sumant l’acampada #NitDempeus a la plaça Catalunya des del 9 d’abril i convocant una manifestació el proper 15 de maig a les 18h que sortirà des de la mateixa plaça Catalunya.

Convidem a tota la població a manifestar-se en aquest #GlobalDebout, com sempre, sense símbols partidistes o sindicals. Ni l’Europa de les fronteres i l’austeritat, ni els governs de les retallades i la corrupció ens representen. El proper diumenge 15 de maig fem una crida a la lluita no des de la nostàlgia del que va succeir fa 5 anys, sinó amb el convenciment que només una lluita global aconseguirà l’abolició dels privilegis econòmics i polítics, la reducció de les desigualtats i el repartiment equitatiu de la riquesa. Aquest 15 maig de 2016 la lluita no s’atura i serà global, anticapitalista i feminista, perquè la vida i no el capital és el que importa, perquè les persones han d’estar al centre, sigui quin sigui el seu color, el seu gènere o el seu origen.

Mes info:

web: https://nitdempeusbcn.wordpress.com/ Twitter: @NitDempeusBCN GNUsocial:@Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.