L'Ajuntament de Terrassa ha obtingut la primera sentència judicial que avala la legalitat de les multes imposades des dels consistoris a les entitats financeres per mantenir habitatges desocupats de forma permanent i injustificada.

Al desembre de 2013, Terrassa va esdevenir la primera ciutat de l'Estat en imposar sancions econòmiques a entitats financeres per la tinença de pisos i habitatges desocupats durant més de dos anys. En concret, les sancions eren multes coercitives per un import de 5.000€ -amb la previsió que la sanció pogués arribar als 500.000€- com a conseqüència de la manca de resposta per part de les entitats als requeriments de l'Ajuntament instant a l'adopció de mesures per tal que els habitatges tornessin a estar ocupats o, com a alternativa, es cedís el seu ús al Consistori per dedicar-los a habitatge social.

Des d'aleshores ençà, l'Ajuntament de Terrassa, que calcula que al municipi hi ha més de 5000 habitatges buits, ha tramitat prop de mil expedients a diferents entitats, dels quals 56 esperen sentència als jutjats. Altres ciutats i pobles de Catalunya com ara Santa Coloma de Gramenet també han secundat la iniciativa i creat diferents mecanismes sancionadors per incentivar la utilització d'aquests habitatges que romanen inexplicablement buits i en desús malgrat la situació generalitzada d'emergència habitacional que viu un territori com és el nostre que durant l'any 2013, i segons dades del CGPJ, va patir fins a 45 desnonaments diaris.

Primera sentència

Dels 56 casos d'expedients sancionadors instat per l'Ajuntament de Terrassa que esperen actualment sentència, la primera resolució, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu 10 de Barcelona, dóna de moment la raó a les autoritats municipals i estableix la pertinença dels requeriments adreçats pel municipi que no van obtenir resposta per part de l'entitat, en aquest cas Bankia.

Aquesta era, doncs, una sentència llargament esperada que, malgrat pugui ser objecte de recurs, aporta, almenys parcialment, llum sobre la legalitat de la política sancionadora de l'Ajuntament egarenc, a qui les entitats financeres acusaven de no estar legitimitat per combatre la tinença de pisos buits o avaluar si el desús de l'habitatge era o no justificat.

Arguments legals

L'Ajuntament de Terrassa, que ha qualificat la sentència de “missatge d'esperança per a totes les persones que fa anys que reclamen un habitatge digne”, sempre ha defensat la legalitat de les mesures adoptades i la seva completa adequació al marc legislatiu vigent. Una opinió que des del Col·lectiu Ronda secundem i que té sòlids fonaments si considerem que:

  •  L'Article 47 de la Constitució Espanyola (CE) estableix el dret innegociable de la ciutadania a gaudir d'un habitatge digne i adequat i estableix l'obligació per part dels poders públics d'actuar en conseqüència per possibilitar i fer efectiu el dret mitjançant la creació de la normativa necessària.
  • La Llei Reguladora de les Bases de Règim Municipal (Llei 7/1985) atorga a les entitats municipals competències en matèria de promoció i gestió dels habitatges.
  • L'Estatut d'Autonomia de Catalunya reconeix les competències dels governs locals en l'àmbit de planificació, gestió i promoció d'habitatge públic, en sintonia i plena coincidència amb allò establert per la Llei estatal 27/2013

 

I molt especialment, l'actuació de l'Ajuntament troba empara en el redactat de la Llei 18/2007 del Dret a L'Habitatge aprovada per la Generalitat de Catalunya i, de forma més concreta, en el seu article 42 que atribueix genèricament a “l'Administració”, entre d'altres, la competència per a impulsar mesures destinades a:  

 

  •  Incentivar la incorporació al mercat, preferentment de lloguer, d'habitatges buits o desocupats i penalitzar la desocupació injustificada
  •  Fomentar la cessió d'habitatges buits per a la seva gestió pública en règim de lloguer

 

D'altra banda, l'article 131 de la mateixa Llei fixa inequívocament la competència dels ens locals en matèria sancionadora en relació a l'habitatge atribuint-li, fins i tot, caràcter preferent davant la capacitat sancionadora de la pròpia Generalitat.  

 

Fer front a l'emergència

 

Des del Col·lectiu Ronda volem felicitar l'Ajuntament de Terrassa per la sentència aconseguida tot animant el Consistoris que encara no han adoptat mesures en una direcció similar a fer-ho i combatre amb els instruments que la legislació els proporciona un dels elements que propicien l'actual situació d'exclusió residencial que pateix una porció significativa de la població. Segons un l'informe “Emergencia habitacional en el estado español” [PDF] elaborat per l'Observatori DESC i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Estat encapçala la llista de països europeus amb més habitatges buits -3.5 milions-, un 13,7% del parc immobiliari total en un país on només el 2% de l'habitatge està destinat a ús social. Dades confeccionades a partir de les xifres recollides al darrer cens estatal d'habitatge que data de l'any 2011 i que, amb tota seguretat, es deuen haver agreujat si atenem al fet que, per exemple, l'any 2012 es registraven 145 desnonaments diaris, la majoria corresponents a habitatge habitual de famílies sobreendeutades.

 

  Correspon a l'Administració vetllar per l'efectiu compliment i gaudi dels nostres drets, incloent-hi, per suposat, l'esmentat dret a un habitatge digne. Aquestes, però, no deixaran de ser paraules buides de veritable significació en tant no s'impedeixi que les entitats financeres tan generosament rescatades i sanejades pel conjunt de la ciutadania a través de fons públics segueixin donant als pisos i les cases el tractament d'un bé amb el qual especular. Els pisos no són actius. Són el sostre on les famílies s'aixopluguen. Són la garantia de dignitat de l'existència. 

Fuente: http://www.cronda.coop/Departaments/Juridic-Social/Recursos/Noticies/Sancio-als-pisos-buits

 

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

L'Ajuntament de Terrassa ha obtingut la primera sentència judicial que avala la legalitat de les multes imposades des dels consistoris a les entitats financeres per mantenir habitatges desocupats de forma permanent i injustificada. - See more at: http://www.cronda.coop/Departaments/Juridic-Social/Recursos/Noticies/Sancio-als-pisos-buits#sthash.n6jufZow.dpuf